Gaziantep Sanayi Odası İhracat Akademisi Projesi’nde 7. dönem sertifika töreni yapıldı
Gaziantep Sanayi Odası (GSO), Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Birleşik Krallık Hükümeti Dış İlişkiler, Milletler Topluluğu ve Kalkınma Ofisi işbirliği ile firmaların rekabet güçlerini artırmak amacıyla başlatılan İhracat Akademisi Projesi’nde dış ticaret alanında 7. dönem sertifikası verildi. tören düzenlendi.
İhracat Akademisi’nde eğitim alan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton, UNDP Portföy Yöneticisi Mustafa Ali Yurdupak, UNDP Bölge Koordinatörü Hamit Doğan ve firma yetkilileri ile eğitimlerini tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
İhracat Akademisi Projesi kapsamında firmalardan kursiyerlere pazar araştırması ve hedef pazar belirleme, hedef pazarlardaki potansiyel alıcıların tespiti, uluslararası satış teknikleri ve uluslararası pazarlama gibi birçok konuda eğitimler verildi.
Programın açılış konuşmasını yapan GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, “Odamız ve UNDP iş birliğinde bu yıl 7.’sini düzenlediğimiz İhracat Akademisi’nde verilen eğitimler sonucunda; daha fazla firma ihracat yaptı.Bu tür projelerin sonuç verdiğini görmek bizleri mutlu ediyor ve bundan sonraki süreçte de devamı için yol gösterici oluyor.”
Ünverdi, “İhracat Akademisi projesi başta olmak üzere birçok projede birlikte çalıştığımız UNDP’ye iş birliğimizin daha da gelişmesi dileğiyle teşekkür ediyor, eğitimlerimize katılan tüm firma yetkililerimizi ilgilerinden dolayı gönülden kutluyorum. çabalar.”
UNDP Türkiye Mukim Temsilcisi Louisa Vinton yaptığı konuşmada, “UNDP olarak depremi yaşayan Gaziantep ve bölge illerinin bir an önce toparlanması için yürüttüğümüz faaliyetlere zamanımızı ve kaynaklarımızı harcadık. İnsanların depremden sonra iş bulmasına yardımcı olacak bir akademi var.”
Bu noktada küçük işletmelere ve mesleki eğitime öncelik verdiklerini ve çeşitli teşvikler verdiklerini belirten Vinton, “GSO Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi’ye, yönetimine, üyelerine ve eğitim alan arkadaşlarına çok teşekkür ediyorum. Bölgede yapılacak her türlü iş birliğine hazırız.”
Katılımcı kursiyerler, akademinin verimli geçtiğini ve bu çerçevede verilen eğitimlerle hem kendilerine hem de çalıştıkları firmalara daha fazla fayda sağlayabileceklerini ifade ettiler.
Proje çerçevesinde
Bugüne kadar toplam 7 periyotta 1600 saat fiziki ve online eğitim verilmiştir. 113 firmadan 138 kursiyerin yer aldığı projede firmalar yaptıkları iş açısından eğitim sürecinde ihracat yapmayı başardı. Projenin 7. etabında ise GSO ve UNDP arasında yapılan iş birliği çerçevesinde 16 şirketin katılımıyla şirketlerde dış ticaret istihbarat birimleri kuruldu.
İstihbarat birimlerinde çeşitli program ve yazılımların kullanılmasını sağlayarak, şirketler sürdürülebilir bir eğitim ve bilgi yaklaşımının oluşmasına katkıda bulunmuştur. – GAZİANTEP